Sobre T.D.A.-H

TDA-H (Trastorn per Dèficit d’Atenció, amb o sense Hiperactivitat) és un trastorn neurobiològic, amb una base genètica, que provoca un desequilibri significatiu d’alguns neurotransmissors del cervell. Afecta entre un 3% i un 7% de la població en edat escolar. Comporta nivells d’impulsivitat, d’activitat i d’atenció inadequats.
La simptomatologia complexa i variada fan necessaris un diagnòstic complert: antecedents i dinàmica familiar, nivells cognitius i d’aprenentatge, valoració de les funcions executives i lingüístiques per descartar la presència d’altres patologies com són la dislèxia, els trastorns d’ansietat, el negativisme desafiant, els retards del llenguatge, etc.
La detecció primerenca d’aquest trastorn i l’acompanyament continuat i especialitzat a la familia i a l’escola, tant a nivell conductual com en els desenvolupament de les habilitats deficitàries afavoreix una evolució positiva.

TDA-H (Trastorno por Déficit de Atención, con o sin Hiperactividad). Es un trastorno neurobiológico, con base genética, que provoca desequilibrios significativos de algunos neurotransmisores del cerebro. Afecta a un número entre un 3-7% de la población infantil. Se caracteriza por presentar desequilibrios a nivel de impulsividad, actividad y atención.
Debido a la complejidad de la sintomatología es imprescindible realizar un diagnóstico preciso, donde se recojan los antecedentes familiares así como la dinámica de la misma, los niveles cognitivos y de aprendizaje, valoración de las funciones ejecutivas y lingüísticas para descartar la presencia de otras patologías como por ejemplo dislexia, trastornos de ansiedad, negativismo desafiante, retardos y trastornos del lenguaje, etc.
La pronta detección e intervención en este trastorno, así como la orientación a la familia y el centro escolar, a nivel conductual y el trabajo específico en las áreas deficitarias, favorecen una evolución positiva.Hiperact.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s