Utilització de pictogrames i ideogrames en fonologia

Al nostre Centre va crear un sistema pictogràfic i ideogràfic que permet des-envolupar la fonologia, la consciència fonològica, reeducar la dislèxia i la lec-toescriptura en general.
Els pictogrames i ideogrames fan referència als punts i modes d’articulació dels sons de la parla.
Mitjançant els elements del propi cos, s’estimula la comprensió, l’autonomia, l’autoconsciència i la incorporació funcional del so.
En les fotos podeu observar els pictogrames dels sons /m/, /p/, /s/ i /l/, on es representen els punts d’articulació i trets característics dels fonemes, que han estat utilitzats per un nen durant la rehabilitació.
També el fem servir en la reeducació del procés inicial de la lectoescriptura per establir la correspondència del so amb la grafia.

A més a més tenen l’efecte de centrar l’atenció visual i l’auditiva, conduint a l’autoescolta i l’anàlisi de la seva pròpia producció oral.
Per ampliar aquesta informació aneu a la finestra “Publicacions” :
LAS HABILIDADES AUDITIVAS EN LOS RETARDOS Y TRASTORNOS ESPECÍFICOS DEL LENGUAJE. Elisabet Herrera GonzálezPublicado en: La percepción auditiva, un enfoque transversal. Inés Bustos Sánchez – ICCE Madrid – 2001
_______________________________________________________________
En nuestro Centro hemos creado un sistema pictográfico e ideográfico que permite desarrollar la fonología, la consciencia fonológica, reeducar la dislexia y la lectoescritura en general.
Los pictogramas e ideogramas, Hacen referencia a los puntos y modos de articulación de los sonidos del habla.
Utilizando los elementos del propio cuerpo, se estimula la comprensión, la autonomía, la autoconciencia y la incorporación funcional del sonido.
En las fotos pueden observar los pictogramas de los sonidos /m/, /p/, /s/ y /l/, en donde se representan los puntos de articulación los rasgos característicos de los fonemas, que fueron utilizados por un niño durante la rehabilitación.
También lo hacemos servir en la reeducación del proceso inicial de la lec-toescritura a los efectos de restablecer la correspondencia entre sonido y gra-fía.

Además producen el efecto de centrar la atención visual y auditiva, lleván-donos a la autoescucha y análisis de la propia producción oral.
Para ampliar esta información ir a la pestaña de “Publicaciones”
LAS HABILIDADES AUDITIVAS EN LOS RETARDOS Y TRASTORNOS ESPECÍFICOS DEL LENGUAJE. Elisabet Herrera González Publicado en: La percepción auditiva, un enfoque transversal. Inés Bustos Sánchez – ICCE Madrid – 2001
FonologíaMmFonologiaPFonologiaSFonologiaL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s