NEUROCIENCIA: AL LABERINT DEL CERVELL (1)

El cògnit és una xarxa de neurones corticals que s’han lligat entre si en la formació de coneixement i de memòria. Poden ser molt extenses o molt petites. El cògnit que arriba a un cert nivell d’activitat, arriba a l’estat conscient. Però el cògnit té una penombra d’associacions lleugeres, tènues, passades, poc estables…

serveixen per modificar la nostra conducta, de vegades de manera intuïtiva. És el raonament inconscient. Moltes vegades aquesta intuïció no només modifica sinó que determina la conducta. En castellà hi ha una paraula preciosa, la corazonada, faig una cosa i no sé per què, després amb l’anàlisi puc arribar a l’arrel”

Joaquín Fuster

Catedràtic de Psiquiatria i Ciències del Comportament a la Universitat de Califòrnia

Article – La Vanguardia, dilluns 16 de juny de 2014. El destacat és del Centre.

images

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s